Becks Blog

Becks Blog

About

This blog is about all kinds of things. Photography, diving, beers, rockets and food.

Brunkager

FoodPosted by Jonathan B Jørgensen Sun, December 25, 2016 17:38:59
Ingr
125 g. smør
70 g. mørk sirup
125 g. farin
2 tsk. Potaske
2 spsk. koldt vand
2 tsk. Stødt kanel
1/2 tsk. Stødt nelliker/frisk blendet
1 tsk. Stødt ingefær
1/2 tsk. Stødt allehånde
Fintrevet appelsinskal fra ½ øko appelsin
75 g. hele mandler
250 g. hvedemel
(man kan med fordel tage friske nelliker og køre dem igennem sin krydderi blender)

Fremgangsmåde
Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er lidt mere end håndvarmt. Tag gryden af varmen. I en separat skål blandes kanel, ingefær, nelliker, allehånde, revet appelsinskal, mandler og hvedemel. Potasken opløses i lidt koldt vand i en kop og røres i mel og krydderiblandingen. Ælt det sammen med sukker, sirup og smørblandingen og ælt godt.

Form dejen rund og aflang ca 5cm i diameter – og rul et stykke bagepapir tæt om dejen, så den holder formen. Afslut med at rulle husholdningsfilm om bagepapiret. Lad den stå på køl i 3-4 timer inden den skæres. Sættes evt i fryser i 30-60 min før der skal skæres.

Skær tynde skiver, som lægges på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen ved 175 grader i 5-6 minutter.
(inspiration : http://www.valdemarsro.dk/brunkager/)





Selleri bøffer

FoodPosted by Jonathan B Jørgensen Tue, December 13, 2016 08:46:03
Det kan være svært at finde et vegetar alternativ til hakkebøffer eller steak, men efter at have prøvet flere forskellige er her mit bud på en vegetar variant, der ikke er baseret på f.eks. ris...

Ingredienser
500g knoldselleri
1 dl revet ost (ikke for stærk, så mossarella er god)
2 fed hvidløg
2dl rasp
2 æg
1 spsk persille
½ rød chili (uden kerner)
1 tsk Merian
Salt (gerne urtesalt), peber

Fremgangsmåde
Selleri rives groft i en skål. Hvidløg presses, chili hakkes fint og det blandes sammen med resten af ingredienserne.

Det hele skal blandes godt sammen, gerne i en foodprocessor med kødkroge eller håndmikser med kødkroge. Konsistensen skal være sådan at man kan forme dem til bøffer der kan steges uden de falder fra hinanden.

De skal steges ligesom hakkebøffer, så ca 10 min på hver side ved middel varme.

Inspiration : http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=12138



Broccoli tærte

FoodPosted by Jonathan B Jørgensen Wed, June 08, 2016 20:37:30
Ingr
Tærtedej
2 forårsløg
2,5 dl 9% Creme frisk
1 broccoli
2 dl god smelteost
1 dl hård men velsmagende ost
Oliven olie
Salt og peber
Revet muskatnød
5 æg

Fremgangsmåde
Skyl broccoli og skær i små stykke.
Kom det i en skål hæld kogende vand over.
Hak forårsløg og lad dem simre i olien ved svag varme.
Put dej i formen
Slå æggene ud i en skål og pisk.
Rør revet ost, creme frisk ud i æggene og tilsæt salt, peber og muskatnød.
Fordel forårsløg og den olie de har steg i, i bunden af fadet.
Hæld vand fra broccoli og fordel dem i fadet
Hæld æggeblanding over og fordel klumper af ost hvis nødvendigt.

Bages ved 180 grader i 35-40 min.



Chilli & hvidløgs dressing/dip

FoodPosted by Jonathan B Jørgensen Thu, May 05, 2016 17:51:36


Ingr:

1/2 l Fraiche 9%
2 fed hvidløg
1 Habanero chilli
1 grøn chilli
1 spsk soya
1/2 tsk salt
1 spsk sød chilli sovs (eller andet sødt)
1 tsk paprika

Tilberedning:
Ideen er at der skal være en balance mellem chilli, hvidløg, sødt og salt sammen med det sure fra frasichen, så smag forsigtigt på chillierne først og vurder om kernerne skal med.

Bland det hele sammen og smag til løbende med det søde og det salte.

Stil i køleskab i 30-60min og smag til igen.

Kan bruges til bagt kartoffel, burgere, salat, pommes frites etc etc





Ingefærshots

FoodPosted by Jonathan B Jørgensen Sun, May 01, 2016 00:15:39
Ingr
250g ingefær
2 limes
3,5 dl hyldeblomst saft koncentrat
1,5 l vand

Tilberedning:
Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver.
Skær limes i skiver
Varm vandet op til det koger og kom ingefær og limes i
Lad det koge til det er reduceret til ca 1/2 delen
Lad det køle ned til stuetemperatur i gryden
Fjern ingefær og limes
Kom på flaske og sæt i køleskab natten over.
Næste dag, smag til med hyldebær saft.
(Hyldebær kan delvist eller helt erstattes med æblejuice - Honning kan også bruges som sødemiddel)






Meat Korma

FoodPosted by Jonathan B Jørgensen Sun, February 21, 2016 20:28:08



Indgredienser (Pr person)

1 løg og 4 hvidløgsfed
250g kød (helst lam ellers oksekød)
Vand
1 tsk karry
1 tsk paprika
1 tsk stødt kommen
1 tsk garam marsala
1/2 tsk chili pulver
½ tsk frisk kardemomme
1 tsk kasuri methi
½ dåse hakket tomat
Frisk koriander

Fremgangsmåde

Løg og hvidløg steges med lidt olie sammen med kødet ved middel varme i et par minutter.

Tilsæt karry, paprika, kommen, garam marsala og chili pulver og steg sammen i et par minutter

Hæld vand i så det dækker kødet halvt. Lad det simre i ca 20-30 min uden låg, så vandet stille og rolig koges væk. Rør løbende i gryden.

Tilsæt tomat, kasuri methi, kardemomme og frisk koriander.

Lad det simre i 10-20 min under omrøring, så det ikke brænder på. Tilsæt lidt vand og smag til med salt, chili, garam marsala og kardemomme. Lad det simre til kødet er mørt.

Spises med ris eller naan brød











Pebernødder (Lagkagehuset)

FoodPosted by Jonathan B Jørgensen Sun, December 06, 2015 15:26:26
Ingredienser (100stk):

250 g blødgjort smør
250 g sukker
1 dl piskefløde
500 g mel
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. kanel
Et knivspids salt
1 tsk. stødt hvid peber
1 tsk. kardemomme (Det bedste resultat kommer med frisk kardemomme)
1 tsk. bagepulver & 1 tsk. natron
(Jeg var rundhåndet med kardemomme og kanel, men tilbageholdende med peber)

Fremgangsmåde:

  • Pisk sukker med det blødgjorte smør. Brug gerne en køkkenmaskine eller din el-pisker.
  • Tilsæt mælk/fløde eller tykmælk.
  • Bland krydderier, bagepulver/natron med melet og tilsæt.
  • Rør godt. Virker dejen for smuldrende, så saml den ved at ælte godt med hænderne til sidst (håndvarmen blødgør smørret).
  • Tril dejpølser og skær pebernødderne ud. Rigtigt rustikke pebernødder behøver du ikke trille.
  • Læg pebernødderne på en bageplade. De hæver ikke meget op, så der er plads til mange på en plade.
  • Bag pebernødderne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Pebernødderne skal ikke være for brune, men heller ikke for lyse. Hold øje med dem til sidst.
Inspirationskilde:http://nogetiovnen.dk/julens-bedste-rustikke-pebernoedder-a-la-lagkagehuset/



Rødkål til jul

FoodPosted by Jonathan B Jørgensen Sun, May 24, 2015 13:10:15
Ingr
1 kg rødkål
100g smør
1 dl lagereddike
2-3 dl koncentreret saft (ribs)
1-2 tsk salt
2 nelliker
1 stjerneanis
1 kanelstang
Ribsgele & sukker
(Evt 1-2 spsk sky fra and eller steg)

Fremgangsmåde
Skær kålen i ganske tynde strimler, og del den yderligere i mindre stykker.

Smelt smørret i en gryde, og kom kålen ved. Lad den stege over middel varme, mens der hele tiden røres rundt, indtil kålen er faldet helt sammen. Tilsæt eddike, ribssaft og salt samt kryddernelliker, stjerneanis, kanel og læg låg på, og lad kålen simre helt roligt i mindst to timer. Rør i den med jævne mellemrum, og tilsæt evt. lidt mere ribssaft eller lidt vand, hvis den koger tør.

Smag den så til med ribsgelé, lidt stegefedt fra anden eller flæskestegen og sukker og evt. lidt mere salt.

Lav gerne rødkålen, nogle dage før den skal bruges – den bliver bedre af at stå og trække lidt.



Next »