Becks Blog

FalaflerFood

Posted by Jonathan B Jørgensen Wed, July 11, 2018 12:20:35

Ingr
1 løg
1 fed hvidløg
1 dåse kikærter
1 bundt persille
1 tsk. salt
1 nip peber
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 æg
2 spsk. rasp
0,5-1 dl olivenolie

Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg.
Skyl kikærterne.
Lad vandet dryppe af, så de ikke er for våde.
Bland kikærter, løg, hvidløg og persille.
Tilføj salt, peber, spidskommen og stødt koriander.
Blend ingredienserne.
Bland et æg og rasp i.
Form 12 falafler af dejen og læg på et bagepapir.
Pensl falaflerne med olie.
Bag falaflen i cirka 30 minutter ved 200 grader. Vend falaflerne efter 10 og 20 minutter - pensl ny olie på samtidigt.


Kilde/inspiration : https://www.frokenkraesen.com/falafel-for-dummies/





PanderkagerFood

Posted by Jonathan B Jørgensen Mon, July 09, 2018 16:09:55

Ingr
125g mel
3 spsk sukker
1 vaniljestang
1/2 tsk kardemomme - meget gerne frisk
3 æg
3 dl mælk
Revet skal fra en 1/2 citron
evt 2 spsk spiritus (cognac, brandy eller lign)
evt 3-4 spsk øl efter smag. Det gør også pandekagerne sprøde
Smør til stegning


Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser sammen (man kan med fordel rørre sukker med vanilje korn, så kornene ikke klumper sammen)
Bland resten sammen og lad det stå og hvilke i minimum 30min.
Det gør ikke noget at dejen virker tynd, når man lige har lavet den, da den bliver tykkere når den får lov til at stå.

Inspirationskilde: https://www.valdemarsro.dk/pandekager/





Brunsviger v2Food

Posted by Jonathan B Jørgensen Mon, May 28, 2018 18:39:33

Dette er ny opskrift, som der giver en mindre fed og tør brunsviger, men som ikke i samme grad lader fyldet "falde" ned i dejen, da dejen er mere tør.
Det kan være jeg skal finde på en blanding.

Dej

500g Hvedemel
50g sukker
0.5 tsk. salt
0.5 tsk kardemomme
50g smør (f.eks. flydende Becel)
50g gær
3 dl. kærnemælk

Fyld
Fyldet består af 2 dele : kagecreme og sukkerfyld

½ potion kagecreme:
0.5 brev kagecreme (pulver)
2 dl. sødmælk

Sukkerfyld:
100g smør
50g mørk sirup
2 spsk kanel
400g brun farin

Fremgangsmåde
Lun mælken til dejen og mens den luner kan kagecremen laves i en røreskål (følg fremgangsmåde på pakken)

Put sukker, salt kardemomme og smør i en separat røreskål.
Hæld den lune mælk i røreskålen og fordel gæren heri.
Bland melet i og ælt den sammen til en dej.
Rul dejen ud på et bord og læg den op i en bradepande.

Sukkerfyldet laves ved at samle ingredienserne i en skål og røre det sammen.
Hvis man ønsker et flydende slutresultat, kan man lune sukkerfyldet, så sukkeret opløses.
Sukkerfyldet vendes med kagecremen og fordeles ovenpå dejen i bradepanden.
Man kan med fordel sikre sig at der er en lille "kant" i siden, så fyldet ikke kan flyde ud over ved bagningen.

Bages ved 175g i 25 min.



BrunkagerFood

Posted by Jonathan B Jørgensen Sun, December 25, 2016 17:38:59

Ingr
125 g. smør
70 g. mørk sirup
125 g. farin
2 tsk. Potaske
2 spsk. koldt vand
2 tsk. Stødt kanel
1/2 tsk. Stødt nelliker/frisk blendet
1 tsk. Stødt ingefær
1/2 tsk. Stødt allehånde
Fintrevet appelsinskal fra ½ øko appelsin
75 g. hele mandler
250 g. hvedemel
(man kan med fordel tage friske nelliker og køre dem igennem sin krydderi blender)

Fremgangsmåde
Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er lidt mere end håndvarmt. Tag gryden af varmen. I en separat skål blandes kanel, ingefær, nelliker, allehånde, revet appelsinskal, mandler og hvedemel. Potasken opløses i lidt koldt vand i en kop og røres i mel og krydderiblandingen. Ælt det sammen med sukker, sirup og smørblandingen og ælt godt.

Form dejen rund og aflang ca 5cm i diameter – og rul et stykke bagepapir tæt om dejen, så den holder formen. Afslut med at rulle husholdningsfilm om bagepapiret. Lad den stå på køl i 3-4 timer inden den skæres. Sættes evt i fryser i 30-60 min før der skal skæres.

Skær tynde skiver, som lægges på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen ved 175 grader i 5-6 minutter.
(inspiration : http://www.valdemarsro.dk/brunkager/)





Selleri bøfferFood

Posted by Jonathan B Jørgensen Tue, December 13, 2016 08:46:03

Det kan være svært at finde et vegetar alternativ til hakkebøffer eller steak, men efter at have prøvet flere forskellige er her mit bud på en vegetar variant, der ikke er baseret på f.eks. ris...

Ingredienser
500g knoldselleri
1 dl revet ost (ikke for stærk, så mossarella er god)
2 fed hvidløg
2dl rasp
2 æg
1 spsk persille
½ rød chili (uden kerner)
1 tsk Merian
Salt (gerne urtesalt), peber

Fremgangsmåde
Selleri rives groft i en skål. Hvidløg presses, chili hakkes fint og det blandes sammen med resten af ingredienserne.

Det hele skal blandes godt sammen, gerne i en foodprocessor med kødkroge eller håndmikser med kødkroge. Konsistensen skal være sådan at man kan forme dem til bøffer der kan steges uden de falder fra hinanden.

De skal steges ligesom hakkebøffer, så ca 10 min på hver side ved middel varme.

Inspiration : http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=12138



Broccoli tærteFood

Posted by Jonathan B Jørgensen Wed, June 08, 2016 20:37:30

Ingr
Tærtedej
2 forårsløg
2,5 dl 9% Creme frisk
1 broccoli
2 dl god smelteost
1 dl hård men velsmagende ost
Oliven olie
Salt og peber
Revet muskatnød
5 æg

Fremgangsmåde
Skyl broccoli og skær i små stykke.
Kom det i en skål hæld kogende vand over.
Hak forårsløg og lad dem simre i olien ved svag varme.
Put dej i formen
Slå æggene ud i en skål og pisk.
Rør revet ost, creme frisk ud i æggene og tilsæt salt, peber og muskatnød.
Fordel forårsløg og den olie de har steg i, i bunden af fadet.
Hæld vand fra broccoli og fordel dem i fadet
Hæld æggeblanding over og fordel klumper af ost hvis nødvendigt.

Bages ved 180 grader i 35-40 min.



Chilli & hvidløgs dressing/dipFood

Posted by Jonathan B Jørgensen Thu, May 05, 2016 17:51:36

Blog image

Ingr:

1/2 l Fraiche 9%
2 fed hvidløg
1 Habanero chilli
1 grøn chilli
1 spsk soya
1/2 tsk salt
1 spsk sød chilli sovs (eller andet sødt)
1 tsk paprika

Tilberedning:
Ideen er at der skal være en balance mellem chilli, hvidløg, sødt og salt sammen med det sure fra frasichen, så smag forsigtigt på chillierne først og vurder om kernerne skal med.

Bland det hele sammen og smag til løbende med det søde og det salte.

Stil i køleskab i 30-60min og smag til igen.

Kan bruges til bagt kartoffel, burgere, salat, pommes frites etc etc





IngefærshotsFood

Posted by Jonathan B Jørgensen Sun, May 01, 2016 00:15:39

Ingr
250g ingefær
2 limes
3,5 dl hyldeblomst saft koncentrat
1,5 l vand

Tilberedning:
Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver.
Skær limes i skiver
Varm vandet op til det koger og kom ingefær og limes i
Lad det koge til det er reduceret til ca 1/2 delen
Lad det køle ned til stuetemperatur i gryden
Fjern ingefær og limes
Kom på flaske og sæt i køleskab natten over.
Næste dag, smag til med hyldebær saft.
(Hyldebær kan delvist eller helt erstattes med æblejuice - Honning kan også bruges som sødemiddel)