Becks Blog

Becks Blog

About

This blog is about all kinds of things. Photography, diving, beers, rockets and food.

Brunkager

FoodPosted by Jonathan B Jørgensen Sun, December 25, 2016 17:38:59
Ingr
125 g. smør
70 g. mørk sirup
125 g. farin
2 tsk. Potaske
2 spsk. koldt vand
2 tsk. Stødt kanel
1/2 tsk. Stødt nelliker/frisk blendet
1 tsk. Stødt ingefær
1/2 tsk. Stødt allehånde
Fintrevet appelsinskal fra ½ øko appelsin
75 g. hele mandler
250 g. hvedemel
(man kan med fordel tage friske nelliker og køre dem igennem sin krydderi blender)

Fremgangsmåde
Smør, sirup og farin smeltes for middel varme til det er lidt mere end håndvarmt. Tag gryden af varmen. I en separat skål blandes kanel, ingefær, nelliker, allehånde, revet appelsinskal, mandler og hvedemel. Potasken opløses i lidt koldt vand i en kop og røres i mel og krydderiblandingen. Ælt det sammen med sukker, sirup og smørblandingen og ælt godt.

Form dejen rund og aflang ca 5cm i diameter – og rul et stykke bagepapir tæt om dejen, så den holder formen. Afslut med at rulle husholdningsfilm om bagepapiret. Lad den stå på køl i 3-4 timer inden den skæres. Sættes evt i fryser i 30-60 min før der skal skæres.

Skær tynde skiver, som lægges på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen ved 175 grader i 5-6 minutter.
(inspiration : http://www.valdemarsro.dk/brunkager/)